OP DEZE WEBSITE VIND JE VAN ALLES OVER DE POPPENHUISHOBBY, MINIATUREN, POPPENHUIZEN, WORKSHOPS EN NOG VEEL MEER ....

woensdag 12 februari 2014

Overzichtsfoto van de onderste vier verdiepingen van mijn poppenhuiskast


Klik op de foto voor een vergroting

De tussenmuren en de planken moeten aan de voorkant nog netjes worden afgewerkt maar ik wil nu alvast even een overzicht van de vier onderste verdiepingen van mijn poppenhuiskast laten zien

Ik heb nog drie verdiepingen te gaan en ben nu dus over de helft

18 opmerkingen:

 1. Wowwwwww ongelovelijk wat daar allemaal instaat ik vind het echt een kunstwerk heeeeeel knap gedaan !
  Wat een pronkstuk zal het zijn als het klaar is , daar mag je heel trots op zijn !

  Lieve groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Jeanet,

   Bedankt voor je leuke reactie. Ik geniet nu al heel erg van de verdiepingen die klaar zijn. De "verbouwing" op de vijfde verdieping is in volle gang dus binnenkort volgen de ouder slaapkamer en badkamer. Het streven is om de poppenhuiskast dit jaar af te krijgen inclusief de verlichting. Dan kan de deur weer aan de kast worden gehangen en wordt het ook niet meer stoffig want het is een hele klus om alles heel voorzichtig met een kwastje af te stoffen.

   Groetjes Xandra

   Verwijderen
 2. Het is al prachtig Xandra, je denkt aan alles, geen enkel detail vergeten, een lust voor het oog!
  Liefs,
  Christelle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel Christelle voor je leuke reactie. De details aanbrengen is het leukst want dat maakt het "echt" :)

  Groetjes Xandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Xandra,

  Wat leuk dat je een overzichtsfoto heb gemaakt. HEt huis is goed bewoond iedereen heeft het druk en ze komen niets te kort.

  Heel erg MOOI!

  groetjess

  Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je lieve reactie. Het staat inderdaad vol met details en ieder popje doet wel iets maar dat maakt het "echter" vind ik. Nu krijg je tenminste een idee waar ik zo druk mee ben :)

   Groetjes Xandra

   Verwijderen
 5. Xandra, je blijft kijken naar de foto...elke keer zie je weer wat nieuws. Heerlijk om bij weg te dromen. Ik ben even nieuwsgierig hoeveel verdiepingen er nog bij komen. Ik zie ook dat je al lekker opschiet met de 1:144 poppenhuis in de kast.Ik moet er nog aan beginnen.
  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Helma,

   De bezoekers in ons huis zien ook iedere keer weer nieuwe dingen maar er valt ook zoveel te zien... Ik heb nog drie verdiepingen te gaan en ben nu dus over de helft. Er komt nog een badkamer, slaapkamer, kinderkamer, babykamer, droogkamer en een kamer voor de dienstmeid. Het 1:144 ga ik afmaken als mijn 1:12 poppenhuis af is.

   Groetjes Xandra

   Verwijderen
 6. Lieve Hemel Xandra, wat práchtig, er is zoveel te zien, telkens ontdek ik weer iets nieuws, en wat ik ook zo leuk vindt is dat je zoveel poppen in je huis hebt, het leeft echt :)

  Lieve groetjes Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er valt inderdaad heel veel te zien Mieke. Visite bij ons thuis raakt ook nog niet uitgekeken. Ik ben nu bezig om al mijn miniaturen te fotograferen en te registreren zodat ik weet wat ik allemaal heb. Ik zou eerst het poppenhuis zonder poppen laten maar ik vind het nu toch leuker dat er allerlei poppen in huis "bezig" zijn met iets en het "levend" maakt. Bedankt voor je lieve reactie.

   Groetjes Xandra

   Verwijderen
 7. Xandra, ik vind het al heel mooi, je geeft ons een heel duidelijk overzicht van het totaal en alle details.
  Wat leuk dat je het streven hebt om dit jaar het huis af te hebben.
  Ik ben benieuwd hoe de volgende verdiepingen er uit gaan zien.
  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Thea,

   Het streven is er nu nog kijken of het gaat lukken maar ik denk het wel. Ik heb namelijk alweer diverse projecten die ik wil gaan maken als ik klaar ben met mijn poppenhuis. De poppenhuiskast staat in de woonkamer en daarom wil ik het ook graag af krijgen. Kan de verlichting aan en de deur ervoor. Zien we de miniaturen mooi verlicht en kan ik er dagelijks van genieten. Ik ben druk met de "verbouwing" bezig dus de volgende kamer die klaar is zit er aan te komen en zie je binnenkort weer op mijn blog. Bedankt voor je reactie.

   Groetjes Xandra

   Verwijderen
 8. WOW! Una casa fantastica. Bellissimi dettagli. Mi piacciono i personaggi che danno vita alla casa.
  Ciao, Faby

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ciao Faby,

   Ti ringraziamo per il tuo bel commento.

   saluti Xandra

   Verwijderen
 9. Xandra, ik ben nu al een hele tijd naar die foto van je prachtige huis aan het kijken. Door het volgen van je blog heb ik al veel gezien, maar toch zie ik elke keer weer wat nieuws :D!! Lees ik net in de bovenstaande reactie: je 1:144 huis.......!! Ja, dat had ik al gezien in een van je berichten, maar niet het laatste 'nieuws', dus ikke weer terugscrollen, had ik nu wel even gemist ;)! Het is zo mooi om het te zien groeien, ik ben benieuwd hoe de andere etages eruit komen te zien en als ze net zo mooi worden, dan heb je echt een zelfgemaakte prachtige schat in huis!
  Lieve groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ilona,

   Het is echt een uitdaging de poppenhuiskast in schaal 1:144 want soms heb ik met mijn handen al de grootste moeite om iets in schaal 1:12 te maken. Gelukkig heb ik heel veel geduld en soms moet ik het een dag laten liggen voordat mijn vingers weer willen. Maar langzamerhand gaat het goed met zowel mijn grote als hele kleine poppenhuiskast. Het is inmiddels een grote verzameling geworden van hele mooie en soms bijzondere en zelfgemaakte miniaturen waar ik erg blij mee ben. Bedankt voor je lange en leuke reactie.

   Lieve groetjes Xandra

   Verwijderen

Thank you for leaving a comment. To prevent spam, I moderate all writen comments to my blogposts before publishing --- Dankjewel voor je reactie. Om spam te voorkomen, modereer ik elke reactie voordat deze definitief word geplaatst.