OP DEZE WEBSITE VIND JE VAN ALLES OVER DE POPPENHUISHOBBY, MINIATUREN, POPPENHUIZEN, WORKSHOPS EN NOG VEEL MEER ....

dinsdag 18 december 2012

De heer van het poppenhuis in zijn mooiste pak


De heer van het poppenhuis draagt zijn mooiste pak en heeft een gouden zakhorloge in zijn vestzak


Hij zit achter zijn bureau in de bibliotheek van het poppenhuis om de laatste administratie van dit jaar af te ronden

12 opmerkingen:

 1. El señor de la casa se ve muy elegante con su traje, sin duda es un gran señor. Besitos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I love this well dressed gentleman. He does look perfect for his roll as master of the house. Those were the times,(sigh) not like now when they wear gym suits and snickers.
  Hugs, Drora

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Xandra,
  Hij ziet er zeer stijlvol. Een echte gentleman!
  Dikke knuffel,
  Giac

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Xandra

  Meis op de allereerste plaats wil ik je hartelijk bedanken
  voor je ontzettende lieve reactie's op mijn Blog

  En wat is dit leuk al die miniatuurtjes.Maak je dit allemaal zelf?Ik vind het hoe dan ook erg mooi.

  Zodra ik even ècht tijd heb,zal ik je Blog over Sclerodermie eens goed doorlezen,want voor ik op dit soort onderwerpen reageeer wat (neem ik aan) best wel gevoelig ligt,wil ik graag weten waar ik over praat.

  Maar op deze Blog is het leuk en ik zal ns even de volgknop gaan zoeken

  Fijne avond

  Vriendelijke groetjes,
  Janet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Janet,

   Bedankt voor je lieve reactie en leuk dat je mijn blog gaat volgen. Ik heet je van harte welkom.

   Ik ben nog maar een beginneling in deze poppenhuishobby en door mijn stijve vingers is het helaas vaak niet makkelijk om te knutselen. Ik probeer zoveel mogelijk zelf te maken en dan schrijf ik het er natuurlijk bij :)

   Aan de linkerkant van mijn blog staan alle onderwerpen op alfabet. Als je op het allerlaatste item "Zelf gemaakt" klikt zie je wat van mijn hand is.. en verder leg ik de vloeren en beits, schilder en behang in het poppenhuis.

   Verder laat ik op mijn blog miniaturen en poppenhuizen in musea zien, beurzen, andere miniaturisten en mijn inmiddels flinke verzameling miniaturen en nog veel meer onderwerpen komen aan bod.

   Als je je in mijn sclerodermieblog wil gaan verdiepen kun je voorlopig nog even vooruit :) want ook daar staan inmiddels meer dan 200 artikelen geplaatst. Als je iets wilt weten ...gewoon vragen hoor.

   Groetjes van Xandra

   Verwijderen
  2. Uieteraard wil ik graag weten wat de ziekte inhoudt,want ik kom wel ns op Blogs en dan staat er een heel serieus berichtje en dan zegt iemand klakkeloos van..."ik wens je een fijn weekend of fijne dag" Ik persoonlijk vind dat je zo niet met andermans gevoelens om gaat.Dus als je het in het kort kunt vertellen (zonder dat ik 200 artikelen door moet lezen :-),zou ik dat fijn vinden .

   Ikzelf kan ook niet meer knutselen,zoals ik ooit deed.Ook schilderde ik veel en maakte ik Pasteltekeningen.Dat kan ik door mijn gebreken aan mn handen niet meer,vandaar ik het vervangen heb door Paintshoppen op de pc,wat toch iets beter gaat.
   Ik ken de ziekte die jij hebt,dan wel niet,maar kan me heel goed voorstellen dat het vervelend is,als je dat fijne werk niet meer kan,maar ik ga toch even n kijkje nemen bij je eigen werkjes.

   Fijne avond meis

   Verwijderen
  3. Hallo Janet,

   Ik begrijp precies wat je bedoeld. Ik lees altijd aandachtig een artikel (en soms 2 keer als het een moeilijk onderwerp is) voordat ik reageer op een blog. Ik heb al eerder een blog gehad over sclerodermie waar iedereen op kon reageren en dan kreeg ik ook wel eens reacties waaraan ik kon merken dat het artikel niet goed was gelezen. Ook bij anderen die soms hun hart wilde luchten en na veel aarzelen hun verhaal schreven stonden dan inderdaad opmerkingen als fijn weekend... Reageer dan gewoon niet als je de moeite niet wilt nemen om het stuk te lezen...

   Je bent dus helaas ook ervaringsdeskundige met beperkte handfuncties. Gelukkig dat je toch nog een hobby hebt gevonden waar je veel plezier aan beleeft..en anderen beleven weer van jou mooie bewerkingen :)

   Je vroeg om een korte uitleg over wat sclerodermie is.. Hieronder zal ik proberen het samen te vatten.

   Sclerodermie is verharding van bindweefsel.

   Bindweefsel zit in je hele lichaam. Het zorgt ervoor dat de plaatsen die zijn aangetast verharden (net als littekenweefsel). De huid kan verharden en daardoor vergroeien b.v. de handen soms zelfs tot een klauw waar je niets meer mee kunt. Gelukkig heeft niet iedereen dat. Als je verstrakking in je gezicht hebt verdwijnt je mimiek en de mondopening wordt steeds kleiner. Soms zelfs zo klein dat je niet meer kunt eten maar permanent gevoed wordt d.m.v. een infuus.

   Als de sclerodermie in een orgaan komt dan krijg je problemen die bij dat orgaan horen.

   Als het b.v. in je longen zit dan wordt de elasticiteit van je longen steeds minder omdat de longblaasjes niet meer uitrekken waardoor je het benauwd krijgt.

   De ziekte verloopt bij iedereen anders maar 95% heeft naast de sclerodermie ook last van het Fenomeen van Raynaud d.w.z. dode vingers en tenen..waardoor wondjes slecht genezen en soms vingers of tenen geamputeerd moeten worden.

   Bijna alle sclerodermiepatiënten hebben last van extreme vermoeidheid die verlammend is... Totaal gebrek aan energie en een lijf dat overal zeer doet.

   Gewrichts- en peesontstekingen, problemen met klieren, maagzuur, hartkloppingen enz. enz. Er kunnen zoveel klachten ontstaan door sclerodermie dat ik er al 200 artikelen over heb gemaakt.

   De levensverwachting neemt af naarmate er meer organen zijn aangetast. Vijf jaar na de diagnose sclerodermie is 30-40% overleden.

   Het verloop van sclerodermie is bij iedereen anders en niemand kan je vertellen hoe het zal gaan verlopen.

   Daarom geniet ik van iedere dag en stel niets uit.
   Mijn lijfspreuk is dan ook:"Pluk de dag en wees tevreden" ....en zoek een hobby waar je afleiding van hebt..en die heb ik gelukkig gevonden.

   Lieve groeten van Xandra


   Verwijderen
  4. Okè Xandra dit is een duidelijke uitleg over deze ziekte.Het lijkt me verschrikkelijk om er meet te moeten leven,maar ook erg onzeker,omdat je eingelijk nooit weet hoe de ziekte verder verloopt.Mijn hart gaat uit naar jou en ik vind het knap van je,dat je zo positief in t leven staat (want dat merk ik aan je)
   Dank je voor je duidelijke uitleg

   Liefs Janet

   Verwijderen
  5. Hallo Janet,

   Graag gedaan en als je nog vragen hebt...gewoon stellen. Ik ben meestal wel positief ingesteld en maak me niet druk over morgen. Niemand weet in het leven wat hem te wachten staat en eigenlijk zou iedereen in het NU moeten leven en genieten van alles wat ze hebben/kunnen...

   Groetjes van Xandra

   Verwijderen
 5. Es un caballero muy elegante y ese sala se ve fantastica!!!
  besitos ascension

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for leaving a comment. To prevent spam, I moderate all writen comments to my blogposts before publishing --- Dankjewel voor je reactie. Om spam te voorkomen, modereer ik elke reactie voordat deze definitief word geplaatst.